Telekom idag Fokus

Cybersäkerhet och compliance

Allt fler svenska företag och organisationer utsätts för cyberattacker och experterna tror att trenden kommer att hålla i sig. Attackerna kan vara av många olika typer och kan leda till förödande konsekvenser för den organisation som faller offer för dem. Om angriparen kommer över till exempel kreditkortsuppgifter kan det leda till en förtroendeskada som ni kanske aldrig kommer att kunna reparera.

Telekom idag Fokus

19 september 2024 09:00 - 15:20
Digital och interaktiv konferens
Från 6490 kr
Exkl. moms
Boka plats

Vilka är säkerhetshoten du måste ha koll på och hur agerar man om det värsta händer? Hur ska du anpassa verksamheten till NIS2-direktivet och andra lagar och regler? Telekom idag bjuder in till en heldags digital konferens med fokus på säkerhet och compliance i en föränderlig omvärld. Målgruppen är it-chefer, ledare i telekombranschen och andra som måste ha koll på de senaste trenderna inom säkerhet och compliance, både inom privat och offentlig sektor.

Under förmiddagen följer alla deltagare ett gemensamt program och under eftermiddagen finns det möjlighet att växla mellan två parallella spår om säkerhet respektive compliance. Konferensen sänds live från vår studio den 19 september och kommer att spelas in. Som konferensdeltagare får du tillgång till alla talarpunkter i tre månader efter konferensen.

Program

 • 08:30 - 09:00

  Logga in och upptäck den digitala plattformen

  Innan det livesända programmet startar kl. 09:00 kan du logga in och bekanta dig med den digitala plattformen.
 • 09:00 - 09:05

  Livesändningen startar: Välkomna!

  Mats Stålbröst Moderator, Telekom idag

  Gabriel Nilsson Moderator, Telekom idag

  Mats Stålbröst, chefredaktör och Gabriel Nilsson, reporter från Telekom idag hälsar välkomna och inleder programmet.
 • 09:05 - 09:50

  Case: Så går du vidare efter en it-attack

  Thomas Jarbo It- och digitaliseringschef, Vellinge kommun

  När it-leverantören Tietoevry i januari drabbades av stor hackerattack var Vellinge en av kommunerna som drabbades hårdast. Kommunens IT- och digitaliseringschef Thomas Jarbo berättar om händelsen, om att leda i kris och lärdomar efteråt.
 • 09:50 - 10:20

  En allt mer osäker omvärld har förändrat hotbilden

  Michael Mothander Portfolio Manager Network and security, Telia Cygate

  Michael Mothander på Telia Cygate är en av Sveriges ledande experter på cybersäkerhet. Han kommer att berätta om den aktuella hotbilden mot svenska företag och organisationer och hur du kan skydda din nätverksinfrastruktur med hjälp av den senaste te ...se merkniken och strategierna. ...se mindre
 • 10:20 - 10:40

  Förmiddagspaus

  Nu är det dags för en förmiddagspaus. Passa på att hämta kaffe och frisk luft eller interagera med andra deltagare i den digitala plattformen.
 • 10:40 - 11:10

  Så ska det offentliga Sverige rustas mot cyberhot

  Åke Holmgren Chef avdelningen för cybersäkerhet och säkra kommunikationer, MSB

  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap kunde nyligen berätta att antalet cyberattacker mot svenska myndigheter ökade kraftigt under 2023. Åke Holmgren ger oss en lägesrapport och berättar om vilka utbildningsinsatser som krävs i din organisation.
 • 11:10 - 11:40

  Morgondagens smarta compliance-arbete

  Anna Byström Partner och ansvarig för Digital Law, EY

  Foteini Papiri Cybersecurity Leader, Technology Consuting, EY

  NIS2-direktivet är bara en av många bestämmelser som styr över ditt säkerhetsarbete idag och i framtiden. Våra talare berättar också om GDPR, ISO/IEC 27001 och NIST och hur du kan lägga upp compliance-arbetet på bästa sätt.
 • 11:40 - 12:10

  Paneldebatt: Hur sårbart är Sverige och vilka är de största hoten idag och imorgon?

  Beda Grahn VD Kyndryl Norden

  Ytterligare deltagare i panelsamtalet presenteras inom kort.
 • 12:10 - 13:10

  Lunchpaus

  Nu är det dags att fylla på med lunch innan det är dags för spårval.
 • 13:10 - 15:10

  Spår: Säkerhet

  • 13:10 - 13:40

   Därför ändrar ddos-attackerna karaktär

   Darren Anstee CTO, Netscout

   Säkerhetsföretaget Netscout ser en stor förändring i attackmönstren där angriparna går från stora volymattacker till mer sofistikerade direktattacker mot infrastruktur och applikationer. Darren Anstee berättar också om hur du kan skydda dig mot attac ...se merkerna. ...se mindre
  • 13:40 - 14:10

   Case: Så införde vi zero trust i hela organisationen

   Genom att öka medvetenheten och skapa en säkerhetskultur inom din organisation som bygger på zero trust blir det mycket svårare för angriparen att komma över känslig information. Vår talare berättar om arbetet med att implementera zero trust och vilk ...se mera fördelarna är. Talare presenteras inom kort. ...se mindre
  • 14:10 - 14:40

   Därför öppnar AI helt nya möjligheter i säkerhetsarbetet

   Mats Ekdahl It-säkerhetsexpert, Check Point

   AI-tekniken har letat sig in i allt fler säkerhetslösningar och kan användas för att upptäcka avancerade och helt nya hot innan de orsakar skada. Men det gäller att ligga steget före angriparna, som också har börjat använda sig av AI. Mats Ekdahl frå ...se mern Check Point berättar om den senaste utvecklingen på området. ...se mindre
  • 14:40 - 15:10

   Case: Så gick det till när vi drabbades av en cyberattack

   Per-Johan Gelotte Digitaliseringschef, Lidingö stad

   I början av 2019 drabbades av Lidingö av en omfattande ransomware-attack som fick stora effekter. Kommunens digitaliseringschef Per-Johan Gelotte berättar om bakgrunden till attacken, lärdomarna efteråt och hur Lidingö jobbar med it-säkerhet idag.
 • 13:10 - 15:10

  Spår: Compliance

  • 13:10 - 13:40

   Så certifierar du företaget inom informationssäkerhet

   Genom att anpassa verksamheten till ISO 27001-standarden kan man tydliggöra för både kunder och medarbetare att man har en intern struktur som lever upp till högt ställda säkerhetskrav. Experterna på Sentor har hjälpt många företag genom processen oc ...se merh kommer att berätta om utmaningarna och de många fördelarna som kommer med en ISO-certifiering samt vilka steg som ingår i processen. Talare presenteras inom kort. ...se mindre
  • 13:40 - 14:10

   Så lyckas du med regelefterlevnaden i molnet

   Arman Borghem Regulatory and Compliance Advisor, Cleura

   Molntjänster av olika slag är mer populära än någonsin. Men det finns mycket lagstiftning att hålla koll på och många fallgropar att gå i. Arman Borghem som tidigare har jobbat med it-rättsliga frågor på både Skatteverket och Kammarkollegiet och nume ...se merra är Regulatory and Compliance Advisor på Cleura kommer berätta om hur du lyckas med compliance-arbetet i molnet. ...se mindre
  • 14:10 - 14:40

   Framgångsreceptet för att leva upp till NIS2

   Andreas Gotthardsson Director Systems Engineering, Fortinet

   Vid årsskiftet blir NIS2 svensk lag. Experten Andreas Gotthardsson går igenom skillnaderna jämfört med det ursprungliga NIS-direktivet, EU:s cybersäkerhetsstrategi och delar med sig av sina bästa tips för att vässa säkerhetsarbetet.
  • 14:40 - 15:10

   Paneldebatt: Framtidens compliancearbete

   Vi samlar några experter för ett samtal om hur lagar och regleringar kring dataskydd och cybersäkerhet utvecklas.
 • 15:10 - 15:20

  Avslutning och sammanfattning

  Dagen sammanfattas från studion. Vilka nya insikter tar vi med oss från dagen?

Talare

Huvudprogram

Thomas Jarbo

It- och digitaliseringschef, Vellinge kommun

Åke Holmgren

Chef avdelningen för cybersäkerhet och säkra kommunikationer, MSB

Anna Byström

Partner och ansvarig för Digital Law, EY

Foteini Papiri

Cybersecurity Leader, Technology Consuting, EY

Beda Grahn

VD Kyndryl Norden

Michael Mothander

Portfolio Manager Network and security, Telia Cygate

Mats Stålbröst

Moderator, Telekom idag

Gabriel Nilsson

Moderator, Telekom idag

Spårval

Per-Johan Gelotte

Digitaliseringschef, Lidingö stad

Darren Anstee

CTO, Netscout

Mats Ekdahl

It-säkerhetsexpert, Check Point

Andreas Gotthardsson

Director Systems Engineering, Fortinet

Arman Borghem

Regulatory and Compliance Advisor, Cleura

FAQ

Om Telekom idag Fokus 

Telekom idag Fokus är en ny konferens som fokuserar på ett nischat område inom it- och telekombranschen, där cybersäkerhet och compliance är först ut. 

Programmet tas fram av den oberoende redaktionen på Telekom idag. 

Inför konferensen 

När du har bokat in dig på Telekom idag Fokus kommer du få en bokningsbekräftelse, därefter kommer du få mer praktisk information skickad till närmare dagen. Konferensen hålls i en digital plattform som du kommer åt via din webbläsare. Din länk till plattformen skickas ut dagen innan med en påminnelse innan programstart.

Under konferensen

Under konferensen kan du förutom att se föreläsningarna ställa frågor till talarna i programmet. Frågorna ställs i en frågeruta i plattformen som moderatorerna tar upp efter varje föreläsning. Det finns också en gemensam chatt för alla deltagare i plattformen och du kan även söka upp andra deltagare för enskilda chattar.

Efter konferensen

Allt spelas in och kommer att i efterhand finnas tillgängligt tre månader som en digital kompetensbank. Efter konferensen kommer du få en dokumentation skickad till dig med alla presentationer. I samband med det får du även en utvärdering skickad till dig.

Kontakt

Har du frågor eller vill få hjälp med din bokning är du välkommen att kontakta eventavdelningen på event@pausermedia.se eller 08-517 955 30.