nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Eric Lindsjö, nätverksansvarig på Glesys FOTO: Kristofer Hedlund

Glesys bygger nytt nät – fördubblar kapaciteten

Nytt och med dubbel kapacitet. Tillsammans med Telia Carrier så ska Glesys byta ut hela sin europeiska nätinfrastruktur.
– Vi har sett en stark ökning av efterfrågan på mer bandbredd till våra tjänster, säger Eric Lindsjö på Glesys.

  • Artikel annons 1

Tillgänglighet och prestanda är affärskritiskt när det kommer till molntjänster. För att se till att ligga i framkant kommer därför Glesys att byta ut hela sin nätinfrastruktur och bygga ett nytt corenät. Arbetet kommer att göras i samarbete med Telia Carrier och när man är klara ska kapaciteten vara fördubblad jämfört med tidigare.

– Den här investeringen gör att vi markant förbättrar både redundansen och kapaciteten för våra molntjänster. Genom corenätet bär vi själva trafiken till majoriteten av de stora bredbandsleverantörerna i Norden, säger Eric Lindsjö, nätverksansvarig på Glesys.

Maximerar tillgängligheten

Företaget som nyligen etablerat sig i Oslo vill slå sig in på den norska marknaden, och man hoppas kunna bli det naturliga valet för svenska företag som vill bredda verksamheten till vårt västra grannland. Då är det nya corenätet med ökad redundans ett ess i rockärmen eftersom de maximerar tillgängligheten för geografiskt spridda tjänster.

– Det ger oss de möjligheter vi behöver för att ytterligare bygga ut vår infrastruktur och själva expandera till nya länder, säger Glenn Johansson, vd för Glesys.

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.