nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Eric Lindsjö, nätverksansvarig på Glesys FOTO: Kristofer Hedlund

Glesys bygger nytt nät – fördubblar kapaciteten

Nytt och med dubbel kapacitet. Tillsammans med Telia Carrier så ska Glesys byta ut hela sin europeiska nätinfrastruktur.
– Vi har sett en stark ökning av efterfrågan på mer bandbredd till våra tjänster, säger Eric Lindsjö på Glesys.

  • Artikel annons 1

Tillgänglighet och prestanda är affärskritiskt när det kommer till molntjänster. För att se till att ligga i framkant kommer därför Glesys att byta ut hela sin nätinfrastruktur och bygga ett nytt corenät. Arbetet kommer att göras i samarbete med Telia Carrier och när man är klara ska kapaciteten vara fördubblad jämfört med tidigare.

– Den här investeringen gör att vi markant förbättrar både redundansen och kapaciteten för våra molntjänster. Genom corenätet bär vi själva trafiken till majoriteten av de stora bredbandsleverantörerna i Norden, säger Eric Lindsjö, nätverksansvarig på Glesys.

Maximerar tillgängligheten

Företaget som nyligen etablerat sig i Oslo vill slå sig in på den norska marknaden, och man hoppas kunna bli det naturliga valet för svenska företag som vill bredda verksamheten till vårt västra grannland. Då är det nya corenätet med ökad redundans ett ess i rockärmen eftersom de maximerar tillgängligheten för geografiskt spridda tjänster.

– Det ger oss de möjligheter vi behöver för att ytterligare bygga ut vår infrastruktur och själva expandera till nya länder, säger Glenn Johansson, vd för Glesys.

  • Annons 3

Fler nyheter

Vestberg försvarar millimeter-strategin

Opålitligt och endast med fläckvis täckning enligt konkurrenterna.
Nu försvarar Verizon-chefen Hans Vestberg företagets 5g-strategi.
– När det gäller millimetervågor, så lever det upp till våra förväntningar, säger han.

  • Annons 4

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.