Siemens löser strömproblemen med 802.11n

Ny utrustning från Siemens ska klara 802.11n i full hastighet via konventionellt power over ethernet.

Enligt ett pressmeddelande från Siemens lanserar man inom kort ny utrustning för 802.11n som fungerar utmärkt även för power over ethernet. Det handlar om de två nya Hipath-produkterna AP3610 och AP3620 (med intern eller extern antenn) som kan köra 802.11n i full hastighet både på 2,4GHz och 5GHz samtidigt. Detta fungerar enligt Siemens utmärkt via konventionella power over ethernet-installationer och gör det hela till en billigt alternativ för många företag.

Hittills har ingen lyckats med detta tidigare då radioenheterna dragit för mycket ström, vilket i stället inneburit olika typer av speciallösningar. Siemens nya Hipath-enheter sägs däremot uppfylla 802.3af-standarden som inte tillåter mer än 12,95 watts förbrukning. Exakt hur Siemens lyckats med detta har man inte berätta ännu.

Utrustningen börjar säljas under mars 2008 för omkring 960 euro och en ny mjukvaruversion för att befintlig utrustning ska kunna identifiera och sköta accesspunkterna kommer även att finnas tillgänglig för 280 euro.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.