Ny rapport: Företag väljer flexibilitet före egna servrar

Molntjänster En ny rapport från Equinix visar att 80 procent av storföretagen kommer att prenumerera på digital infrastruktur i stället för att investera i egen hårdvara framåt. 

Ny rapport: Företag väljer flexibilitet före egna servrar

Den ökade användningen av tekniklösningar som kräver allt större datavolymer står bakom den ökande populariteten för prenumeration av tjänster. Exempel på sådana dataintensiva tekniklösningar är ai, 5g och edge-installationer. Den här trenden tog fart när användning av flera molnplattformar (multimoln) blev vanliga. Nu är prenumerationer på väg att bli normen för all infrastruktur. 

–  Det gör att man kan vara mer flexibel och snabb när man bygger infrastruktur, och man kan också välja de bästa tekniska lösningarna. På så sätt kan svenska företag snabbt skala upp eller ändra inriktning i sin verksamhet, säger Sami Holopainen på Equinix. 

I undersökningen framgår också att den digitala ekonomin fortsätter att växa kraftigt.Bandbredden för globala förbindelser (global interconnections) förutspås öka med 34 procent per år under en femårsperiod. Det resulterar i en bandbredd på 33 578 terabit per sekund (Tbps) under 2026.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.