nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Krönika

Vad gör de på Arbetsförmedlingen?

Upphandlingen av kontaktcenter- och växeltjänster som Telekom idag tittat närmare på är ännu ett exempel på en tveksam it-upphandling i Arbetsförmedlingens regi.

  • Artikel annons 1

Allra mest uppmärksammat är myndighetens upphandling av ett digitalt ärendesystem. Myndigheten upplevde att CGI, som vann kontraktet, inte gjorde ett tillräckligt bra jobb och drog i nödbromsen. Slutresultatet blev att Arbetsförmedlingen dömts att betala ut en bot till företaget. Under förra hösten meddelade Konkurrensverket dessutom att Arbetsförmedlingen brutit mot reglerna mot direktupphandling och ställde krav på böter.

Exakt vilket resultatet blir i fallet med kontaktcenter- och växeltjänster återstår att se, men klart är åtminstone att myndigheten gick vidare med ett anbud där förvaltningsrätten gjort bedömningen att det inte håller. Märkligast här är naturligtvis att Arbetsförmedlingen överhuvudtaget gick vidare – att DGC försöker vinna upphandlingen är en annan sak. Som vinstdrivande bolag vill de naturligtvis plocka hem affärer, klart då att man tar chansen att plocka hem ett 100-miljonersavtal med en statlig myndighet. Arbetsförmedlingen har en del att jobba på när det gäller upphandling av it- och telekomtjänster.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här