Han blir ny vd på Telness

Branschen Telness ska fortsätta växa. Nu står det klart att Vahdat Zehtab med ett långt förflutet på Telia blir ny vd på bolaget.

Han blir ny vd på Telness

Telness firade fem år i vintras och under 2022 kunde operatören visa upp svarta siffror. Nu ska bolaget ta nästa steg och det blir med en vd vid rodret.

Vahdat Zehtab kommer närmast från Telia Company där han senast var ansvarig för hela verksamheten inom Mobile Consumer. Tidigare har han aktivt medverkat i flera av Telias globala expansioner, exempelvis etableringen av Telias verksamhet i Nepal genom Ncell. Vadde tillträder som VD för Telness den 1 oktober.

– ”Vadde” är en erfaren ledare som har jobbat i storbolag inom branschen och däremed har en djup förståelse för Telness nuvarande styrkor och begränsningar samt potential på marknaden, säger Martina Klingvall, grundare och vd på Telness Group och fortsätter:

– Hans bakgrund i att starta upp nya verksamheter från grunden ger honom också insikter och erfarenheter av våra styrkor som utmanare samt fördelarna med att kunna vara snabbfotad, fokuserad och skapa värde till vår målgrupp, säger Martina Klingvall, grundare och vd Telness Group.

Martina Klingvall kommer att fortsätta vara vd för Telness Group och ha huvudansvar för koncernens internationella expanssion. Att anställa en ny vd för Telness är enligt grundaren ett viktigt strategiskt beslut.

– Vi växer i stadig takt och märker att vi på riktigt förändrar de förväntningar marknaden har kring vad en mobiloperatör kan och borde vara. Därför känns det väldigt kul att få välkomna ”Vadde” att ta oss till en större position bland de stora operatörerna.

Telness har gått från att vara en uppstickare, till över 17 000 företagskunder och har en tydlig avsikt att fortsätta ta marknadsandelar på den svenska telekommarknaden, med ett konstant kundfokus. Med ett år av lönsamhet i ryggen finns enligt bolaget väldigt bra förutsättningar för att accelerera tillväxten.

– Telness är utan tvekan ett företag som sticker ut inom telekombranschen. Med sin starka företagskultur, det enorma digitala tänket och höga kundnöjdhet, är det fantastiskt roligt att få vara med på denna resa för att ta Sveriges småföretagare och Telness till nästa nivå, säger Vahdat Zehtab, som tillträder sin nya tjänst 1 oktober.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.