Ring med wifi från flygplanet

Det gamla förbudet mot att ringa under flygresan är förbi. Åtminstone hos Norwegian som lanserat en egen voip-app för Iphone.

Ring med wifi från flygplanet

Med Norwegians app och tillhörande telefonitjänst Skycall går det att ringa samtal till hela världen både i och utanför planet. Appen använder sig av det trådlösa nätverk som för dagen finns i drygt 20 av flygbolagets plan.

– När du går ombord sätter du telefonen i flightmode och stänger av den precis som vanligt. Väl uppe i luften slår man på telefonen igen och startar Skycall och aktiverar wifi, berättar Åsa Larsson, pressansvarig hos Norwegian i Sverige.

Human prislista

Både appen och uppkopplingen i planet är gratis men samtal till Europa kostar omkring 1 krona per minut. Till övriga världen kostar det dubbelt så mycket. Inte allt för blodigt med andra ord. Däremot kostar det ingenting att ringa till andra Skycall-användare.

Ännu så länge finns appen bara för Iphone och andra enheter med Ios version 4 eller högre men en variant för Android ska vara på gång.

Wifi ombord har enligt Åsa Larsson varit väldigt uppskattat hos kunderna. Därför har flygbolaget beslutat sig för att snabba på utrullningen till resten av flygplansflottan. I mars 2012 ska 80 procent av planen ha fått wifi och resten ska vara klara innan årsskiftet 2012/2013.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.