Tell förvärvar Norrlands IT: ”I stället för att bromsa har vi valt att agera och satsa”

branschen Tell fortsätter att växa. Nu står det klart att det personalägda bolaget köper det väletablerade it-företaget Norrlands IT för att stärka sin närvaro i Västerbotten – trots rådande lågkonjunktur.

Tell förvärvar Norrlands IT: ”I stället för att bromsa har vi valt att agera och satsa”

Tell är en framstående aktör inom it och telefoni och har sin bas i Norrbotten. Igår meddelade de sitt förvärv av det västerbottniska Norrlands IT för att utöka sin geografiska täckning med fler kontor i Umeå och Örnsköldsvik. Genom förvärvet fördubblar Tell sin it-kapacitet.

Sammanslagningen innebär även att Tell kommer att kunna leverera ännu mer avancerade lösningar inom it, telefoni, print, molntjänster och flottförvaltning (fleet management). I ett pressmeddelande säger Per Gabrielsson, vd för Tell, att de nu är redo att möta framtiden med ännu bättre självförtroende och beslutsamhet.

– Vi lever i utmanande tider med en pågående lågkonjunktur, men i stället för att bromsa har vi valt att agera och satsa. Vi tror på vår förmåga att förvandla utmaningar till möjligheter och är övertygade om att detta förvärv kommer att stärka vår position på marknaden och ge oss möjlighet att erbjuda ännu bättre tjänster till våra kunder.

Håkan Ottosson, vd och ägare av Norrlands IT, säger att han ser fram emot att bli en del av ”Tell-familjen”.

– Vi ser fram emot de möjligheter som detta förvärv medför. Att vara en del av ett företag med större resurser och en bredare affärsportfölj, kommer att stärka våra möjligheter att erbjuda våra kunder ännu bättre tjänster och stöd. Tells värdegrund och synsätt är det som blev avgörande inför beslutet att gå vidare med affären. Vi är entusiastiska över framtiden och möjligheten att tillsammans bidra till Tells tillväxt och framgång.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.