nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Kopplar ihop Din Bil på 37 orter

IP-Only har tagit på sig ett omfattande uppdrag om att uppgradera återförsäljaren Din Bils samtliga etableringar i Sverige.

Foto: Porsche
  • Artikel annons 1

Din Bil väljer att höja bolagets digitalisering genom att förbättra wan-infrastrukturen med IP-Onlys IP-link med backup. Målet är att koppla samman företagets 37 siter i Sverige, där några får fiber med redundans och 3G/4G med backup för de övriga.

– Med lösningen från IP-Only fortsätter vi vår offensiva digitalisering. VI får ett enhetligt nätverk med bättre kapacitet och redundans än i dag, vilket ger en trygghet till oss men ytterst fördelar för våra kunder, säger Susann Hedlund, cto för Din Bil.

Din Bil är återförsäljare för varumärkena Audi, Porsche, Seat, Skoda och Volkswagen i Sverige. Företagets omsätter drygt 17 miljarder kronor per år och har närmare 2 000 anställda.

Affärsvärdet beräknas till 4,6 miljoner kronor under en avtalsperiod om tre år.

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.