Han blir ny vd på IT-total: ”Riktningen ligger fast”

Nytt jobb Fredrik Rosencrantz som har arbetat på IT-Total sedan 2021 bli ny vd på bolaget.

Han blir ny vd på IT-total: ”Riktningen ligger fast”
Magnus Gudéhn och Fredrik Rosencrantz.

Fredrik Rosencrantz kommer närmast från i rollen som Head of Managed Services på IT-Total. Bolagets nuvarande vd Magnus Gudéhn som kommer att vara fortsatt operativ i en roll som ”Business Innovation Fellow” på IT-Total och bland annat ansvara för nya satsningar inom trygg ai och säker container management

– Jag är väldigt stolt och glad över att få möjligheten att ta över efter Magnus och vara med och påverka vår fortsatta utveckling av bolaget tillsammans med det starka teamet vi har på IT-Total. Jag upplever att vi är på en bra plats just nu, där kunder, personal och ägare är väldigt nöjda med vår utveckling. Riktningen ligger fast där vi strävar efter att hela tiden bli lite bättre och lite tryggare i det vi gör för våra kunder säger Fredrik Rosencrantz.

IT-Total är en heltäckande leverantör av managerade tjänster, konsulting och produkter inom hybrid it-infrastruktur.

– När jag började på IT-Total var målet att bli marknadens absolut bästa outsourcingpartner till medelstora företag i Sverige. En lite bortglömd kundkategori som inte hade någon som tydligt fokuserade på just dem. Den visionen kvarstår men med den skillnaden att mitt nya uppdrag är bredare och kunderna har blivit många fler och lite större tillsammans med oss sedan dess.

Även den tidigare vd:n Magnus Gudéhn är positiv till utnämningen.

– Jag har haft förmånen att jobba med Fredrik i 2,5 år. 2022 satte vi en affärsplan för att ha ett gemensamt mål med vad vi ville med firman fram till 2025. Det har gått bra och IT-Total är redan nu ett tryggt bolag som tagit marknadsandelar och ökat nöjdheten rejält hos både anställda och kunder, säger han och fortsätter:

– Det har i sin tur lett till att omsättningen ökat med 30% i bolaget som helhet och med mer än 60% inom cybersäkerhet och våra managerade tjänster. Med tillväxten har även resultatet förbättrats avsevärt sedan 2022, det betyder att vi nu kan investera ännu mer i teknik och processer. Fredrik är en av nycklarna bakom framgången.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.