Fast pris får fler att mobilsurfa utomlands

Sedan Telia lanserade sitt fastpriserbjudande har kundernas mobilsurfande utomlands ökat kraftigt.

Både Telia och Telenor erbjuder numera tjänster som ger en fast dygnskostnad för mobilsurf utomlands. Att det varit en lyckad strategi passar Telia på att tala om lagom till att EU nu beslutar om sänkta pristak för roaming. Sedan de lanserade roamingtjänsten Surf Abroad uppges kundernas användningen av mobildata vid resor utanför Sveriges gränser ha ökat med hela 137 procent.

– Att vara uppkopplad och använda sin mobil är väldigt viktigt för många när man är på resa och det är mycket glädjande att se att resesurfandet tagit fart bland våra kunder. Vi fortsätter nu vårt arbete för att kunderna ska kunna surfa lugnt i fler länder men även för att man ska kunna prata och sms:a med ytterligare kostnadskontroll utomlands, säger Ulrika Steg, chef för Mobilitetstjänster hos Telia.

Genom att använda operatörens erbjudande om fast dygnspris hamnar surfkostnaden för en normalanvändare redan nu betydligt lägre än de maxpriser som EU väntas fatta beslut om.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.