Mer pengar till samordning av bredband

Bredband Regeringens satsning på regionala bredbandskoordinatorer utökas och får ytterligare miljoner i anslag för 2016.

Med bättre samordning ska bredbandsutbyggnaden runt om i Sverige ska flyta smidigare och ger mera nät för pengarna. Det var i alla fall tanken när regeringen under våren 2015 bestämde sig för att få regional bredbandskoordinatorer på plats. Nu utökas uppdraget till att också ansvara för en kartläggning av bredbandstillgång, aktörer, utbyggnad, behov och utmaningar i respektive län. Men då behövs så klart mer pengar och regeringen anslår sex extra miljoner för 2016, utöver de 15 miljoner som redan var beslutade.

– Bredbandskoordinatorerna är viktiga för att säkerställa att fler aktörer på alla nivåer är med och bidrar både till bredbandsutbyggnad och till digitalisering. Jag är väldigt glad över att vi nu kan utöka resurserna för deras viktiga arbete, säger it-minister Mehmet Kaplan.

Ambitionen från regeringen är att den ökade anslagsnivån ska gälla fram till 2020.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.