N96 är Nokias nya flaggskepp

Det blir ingen Windows Mobile-telefon från Nokia. I stället förbättrar man nuvarande utbud och lovar tryckskärm senare under året.

N96 är Nokias nya flaggskepp

På Mobile world congress i Barcelona har Nokia nu visat upp ett gäng nya mobiltelefoner. Nokia avvisar bestämt någon kommande Windows Mobile-telefon, men meddelar däremot att vi snart kommer att få se en telefon utrustad med tryckskärm. S60 Touch sägs komma under andra halvåret 2008. Fram till dess får vi nöja oss med att titta på Nokias nya flaggskepp, nämligen N96.

Ny multimediamaskin

Nokia N96 tar vid efter succén med N95. Den klassas av Nokia som en avancerad multimediadator optimerad för video och tv. Med en 2,8 tumsskärm, 16 GB internminne och inbyggd dvb-h-mottagare kan man bara hålla med. Mobilen har stöd för mpeg-4, windows media video samt flash video, och den kommer förstås även med höghastighets-usb 2.0, wlan och hsdpa som olika anslutningsmöjligheter.

Minneskapaciteten räcker till för att lagra upp till 40 timmar video och utrymmet kan utökas genom att ansluta ett microSD-kort för ytterligare 8 GB lagring. N96 har även ett stöd på baksidan för att möjliggöra filmtittande på mobilen utan att man behöver hålla i den.

Kameran är fortfarande en 5 megapixelkamera med Carl Zeissoptik med led-blixt och videoinspelningen görs i vga-kvalitet med 30 bilder i sekunden. Den inbyggda a-gps:en kan nu användas för att geotagga bilder tagna med kameran.

Nokia N96 kommer att vara tillgänglig på marknaden under tredje kvartalet 2008.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.