Panasonic uppdaterar tablet med 3d-kamera

Mobilt Med en mycket speciell kamera ombord kan Panasonics nya ruggade 7-tumsplatta Toughpad FZ-M1 mk2 få helt nya användningsområden inom både handel och lagerhantering tror tillverkaren.

Panasonic uppdaterar tablet med 3d-kamera

Toughpad FZ-M1 mk2 må ha fått vässade komponenter jämfört med den tidigare versionen och svart hölje som alternativt till vitt om man skulle gilla det bättre – den intressantaste nyheten är ändå kameran som. Med sina tre linser, en konventionell, en som tar in infrarött ljus och en som är en infraröd laserprojektor får kameran möjlighet att uppfatta avstånd och avbilda föremål i tre dimensioner. Till exempel ska den kunna användas av butikspersonal för att på ett realistiskt sätt visa hur en möbel tar sig ut i kundens hem. Panasonic tänker sig också att kameran ska hitta användningsområden inom lager och distribution. Rikta plattan mot ett paket, och med rätt program får du veta exakt hur stor kartongen är.

toughpad_FZ__M1_7_inch_rugged_windows_tablet

Panasonic Toughpad FZ-M1 mk2 fins redan ute till försäljning med ett riktpris på 1 644 euro, men i slutet av mars kommer också en bantad version med Intel Atom processor iställer för den Core M5-processor som kommer att kosta strax under 1 000 euro.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.