T-Mobile låter utvecklare testa network slicing i hela USA

5g Den amerikanska operatören låter videomötestjänster betatesta den heta 5g-tekniken.

T-Mobile låter utvecklare testa network slicing i hela USA

Network slicing är en omtalad funktion i mobila 5g-nätverk, som ger möjlighet att dela upp kommunikationen över flera olika virtuella nätverk. På så sätt kan man optimera användningen av olika frekvensområden och se till att krävande tjänster fungerar som de ska. Exempelvis kan en slice optimeras för låg fördröjning, så att nätverket kan användas för att koppla upp självkörande fordon på ett säkert sätt.

Nu har den amerikanska operatören T-Mobile öppnat dörren för utvecklare som vill betatesta network slicing i det mobila 5g-nätverket över hela USA. Lanseringen skedde i samband med MWC-konferensen i Las Vegas, vilket Fierce Wireless rapporterar om.

T-Mobile är den enda operatören som har 5g stand alone-nätverk som täcker hela USA, en förutsättning för att man ska kunna erbjuda network slicing i stor skala och nu har man gjort betaversionen av network slicing tillgänglig för utvecklare av videomötestjänster. Operatören har planer på att utöka betaversionen så att även andra slags applikationer kan använda sig av tekniken.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.