Telenor kvalitetssäkrar via molnet

En stor effektivisering till en liten penning. Det är orsakerna till att Telenor nu väljer att kvalitetssäkra sina triple-play-modem via molnbaserade Netrounds.

Telenor kvalitetssäkrar via molnet

Genom att använda Netrounds kommer Telenor att kunna automatisera en stor andel av sina manuella nätverkstester inom kontraktsperioden. Något som inte bara innebär stora kostnadsbesparingar. Operatören menar också att molnverktyget kommer att bli en viktig hjälp i strävan efter att erbjuda de bästa produkterna på den svenska marknaden.

– Vi har letat efter ett verktyg för kvalitetssäkring av våra triple-play-modem och kan med glädje konstatera att Netrounds kombinerar en stor bredd av testfunktioner med en överlägsen användarvänlighet. Netrounds är flexibel och kommer att kunna anpassas och utvecklas allt eftersom våra behov ändras, säger Fredrik Olsson, ansvarig för accessplattformar hos Telenor Sverige.

En allvarlig utmanare

Netrounds lanserades 2009 som det första molnbaserade verktyget för mer avancerade nätverkstester och vid felsökning – och nu, blott två år senare tar de svenska utvecklarna Absilion en viktig skalp. Företaget bakom Netrounds ser avtalet som ett bevis på att traditionella system för nätverkstester på allvar utmanas av molnbaserade alternativ. Inte minst som de säger sig kunna erbjuda en mängd fördelar till en bråkdel av kostnaden.

– Det här avtalet med Telenor stärker Netrounds position som det världsledande verktyget för molnbaserad nätverkstestning. Vi ser fram mot att fortsätta samarbetet med nätverksexperterna på Telenor Sverige i vår strävan att tillhandahålla maximal nytta och användbarhet åt alla våra kunder, säger Marcus Jonsson, marknadschef på Absilion.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.