Telepriskollen visar dolda kostnader

Betalar du för mobilsamtal per påbörjade 1 eller 60 sekunder? Det påverkar kraftigt kostnaden för ett samtal. I den nya versionen av Telepriskollen går det att jämföra debiteringsintervall mellan olika operatörer och abonnemang/kontantkort.

– Ett mobilsamtal på 61 sekunder kan debiteras för 61 eller upp till 120 sekunder. Det kan dessutom skilja mellan olika abonnemang och kontantkort från samma mobiloperatör. Vanliga debiteringsintervall är 1, 5, 10 och 60 sekunder, säger Olof Bjurö, chef för enheten för konsumentfrågor på kommunikationsmyndigheten PTS.

Den nya versionen av Telepriskollen innehåller även information om vilka operatörer som är anslutna till Konsumenternas tele- och Internetbyrå (KTIB). KTIB är en självständig organisation som ger information och vägledning kostnadsfritt till konsumenter kring tele- och internetabonnemang.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.