nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Billigare mobilsurf i Kina

Telias fastprislista för mobilsurf och mobilt bredband omfattar nu också länder som Kina, Japan och Ryssland. Billigare och mer förutsebart har det blivit men räkningen blir ändå saftig.

  • Artikel annons 1

Sju nya länder har lagts till på Telias prislista Surf Abroad, vilken ger fast dagspris på mobilt internet när du är på resa utanför Sveriges gränser. Denna gång handlar det om Kina, Japan, Australien, Ryssland, Förenade Arabemiraten och Egypten.

– Att vi nu valt att lansera Surf Abroad för länder som Kina och Ryssland är ingen slump. De är viktiga handelspartners för svenskt näringsliv och därför ett naturligt resmål för många svenska affärsresenärer, som nu i högre utsträckning än tidigare förväntas vara tillgängliga och därmed uppkopplade på tjänsteresor, säger Anders Tillander, företagschef på Telia.

Att använda dataroaming i de här länderna har tidigare varit snuskigt dyrt och har riskerat en massiv teleräkning vid hemkomsten. Jämfört med att ta med telefonen till våra nordiska grannländer svider det fortfarande i plånboken men kostnaden blir i alla fall förutsebar. För 299 kronor plus moms och dag kan företagskunderna förbruka upp till 100 megabyte data med sitt bredbandsabonnemang innan förbindelsen spärras. Surfar man istället från från mobilen kostar det bara 169 kronor per dag men då ingår å andra sidan bara hälften så stor datamängd.

  • Annons 3

Fler nyheter

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.

  • Annons 4