nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Samsung hintar om ny teknik för trådlös laddning

Nu spär Samsung själva på ryktena om att en ny typ av trådlös laddningsteknik kan komma redan i Galaxy S6.

  • Artikel annons 1

Det har som brukligt florerat mängder av rykten inför Samsungs lansering av Galaxy S6, vilket vi i alla fall törs gissa aytt den kommer att heta. Läckta bilder uppges visa specifikationer och mått och allehanda experter är ”säkra” på hur den kommer att se ut och kosta. Böjda skärmar, kameror på 20 megapixel, oändligt kraftfullare processorer och glas runt hela telefonen är bara några av alla rykten som florerar.

Ett rykte som fått rejält med vind i seglen är att Samsung kommer att presentera en ny teknik för trådlös laddning i samband med att den nya telefonen släpps.

Vill skapa standard

Nu spär Samsung själva på dessa rykten. Igår publicerade man ett blogginlägg där man avslöjar att man arbetat på en ny trådlös laddningsteknik tillsammans med tre stora företag som är specialiserade på trådlösa batteriladdare. Samsung uppger att man ”demokratisera” tekniken bakom trådlös laddning genom att skapa en ny standard som andra tillverkare också kan anamma.

Samsung har i dagarna släppt ett antal nya reklamfilmer inför presentationen som äger rum den 1 mars under Mobile World Congress i Barcelona. Den ena avslutas med att en stor blixt visas, något som kan anses ha koppling till laddning.

På företagets Twitter har det också fyllts på med såväl bilder som filmer under hashtaggarna #TheNextGalaxy och #Unpacked. En bild visar en vy från en bil som kör i en tunnel. Mitt i bilden återfinns samma blixtsymbol tillsammans med texten ”Stop less. Dicover more”. Debatten går het i sociala medier, men de flesta tycks i alla fall vara ense om att det är stora nyheter på gång från sydkoreanerna.

Den som lever får se, som det brukar heta. MWC är bara någon vecka bort nu och Telekom idag kommer givetvis vara på plats och rapportera om de häftigsate och viktigaste nyheterna.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.