nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Max Manus ingår avtal med Visolit

Marknaden för taligenkänning växer snabbt och nu avslöjar Max Manus att man ingått avtal med Visiolit.

  • Artikel annons 1

Göteborgsbaserade Max Manus har riktat in sig på it-lösningar för taligenkänning inom hälso- och sjukvård samt kommunal sektor. I dagsläget används deras lösning, som omvandlar tal till text i journalsystem, av lite drygt 600 läkare, vårdpersonal och socialsekreterare runt om i landet.
Och nu tar man hjälp av Visolit för att lösa sin support.
– Vi är inne i en mycket stark tillväxtfas där vi valt att etablera ett partnerskap inom support så att vi själva kan fokusera på vår kärnverksamhet. Valet föll på Visolit som är erkänt duktiga och även kan healthcare. De vet mycket väl hur exempelvis en vårdcentral fungerar och känns som en kollega i branschen. Att de precis som vi själva har verksamhet i Göteborg är förstås ytterligare ett plustecken, säger Helen Kenzler, vd på Max Manus.

Inledningsvis kommer avtalet rulla ett år.
– Healthcare-området är ett av våra uttalade fokusområden och vi ser fram emot att kunna bidra till hur vårdens resurser utnyttjas mer optimalt, säger Johan Magnusson, vd på Visolit.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.