nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Svensk teknik utmanar Paypal

Genom att använda sig av lokala mellanhänder ska svenska Spidexa göra e-handeln säkrare, både för köpare och säljare. Om fem år ska man täcka hela EU.

  • Artikel annons 1

Det svenska It-företaget Spidexa lanserar en ny transaktionslösning för säker e-handel. Till skillnad från exempelvis Paypals system gynnas båda parter av lösningen tack vare lokala ombud som agerar mellanhand.

– Med depositionstjänster kan säljaren aldrig kontrollera vad en köpare gör med den mottagna varan. Det är den här typen av problematik som vi vill få bukt med genom vår transaktionslösning, säger Henrik Sevegran, vd på Spinexa.

Mot slutet av 2009 räknar företaget med att ha täckt Sverige med Spidexa-ombud i ett fyrtiotal städer och tänker därefter expandera över hela EU. Inom en femårsperiod beräknar man ha anslutit minst 1000 ombud över hela EU. I dag har Spidexa tio ombud i tio städer inklusive Stockholm, Malmö och Göteborg. Företaget har även ansökt om patent i USA och svar väntas under sommaren.

  • Annons 3

Fler nyheter

Telenor Connexion rankas som en av världens främsta

Analysbolaget Gartner rankar Telenor Connexion högt. I företagets rapport framgår det att Iot-bolaget är ett av världens 17 främsta leverantörer.
– Vi ser rapporten som en bekräftelse av vårt erbjudande och som ett bevis på vår förmåga att möta kundernas behov, säger Mats Lundquist, vd på Telenor Connexion.

  • Annons 4

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.