Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Digiplex investerar i två nya datacenter

En investering på 600 miljoner NOK. Digiplex har nu beslutat i att bygga två nya dataceter utanför Oslo.

Digiplex investerar i två nya datacenter

Svalt klimat är en konkurrensfördel i Skandinavien. I varje fall när det kommer till datacenter. Digiplex avslöjar att de får allt mer förfrågningar från internationella kunder som vill lägga sina servrar i Norden. Utöver låga temperaturer är även 100 procent förnybar energi, låga elpriser och närhet till stora europeiska marknader någon som ökar på attraktionen.
– Våra internationella kunder ser Norge som en utmärkt plats att placera sin data, med förnybar energi till lågt pris, politisk stabilitet och ett svalt klimat. De två nya center vi nu bygger nära Oslo kommer att komplettera de tre norska center vi redan driver, och är en del i våra fortsatta tillväxtplaner på den nordiska marknaden, säger Gisle Eckhoff, vd för DigiPlex.

De två datacentren kommer att ha en yta på 8 500 kvm och den totala investeringen uppgår till 600 miljoner NOK. Platserna de sk byggas på är Fetsund och Hobøl där den förstnämnda kommer byggas intill företagets nuvarande 10 MW-anläggning.
Enligt beräkningarna ska det inte ta mer än ett år att bygga de båda – vilket innebär att de ska vara inflyttningsklara innan utgången av 2020.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter