Elgiganten börjar sälja begagnade telefoner: ”Framtiden för elektronikbranschen”

Mobiltelefoner Allt fler aktörer har de senaste åren gett sig in på begagnatmarknaden. Nu hoppar Elgiganten på tåget och börjar sälja begagnade mobiltelefoner.

Elgiganten börjar sälja begagnade telefoner: ”Framtiden för elektronikbranschen”

Inledningsvis kommer Elgiganten att börja sälja kvalitetssäkrade begagnade Iphone-modeller i 14 olika varianter som kontrolleras grundligt, rensas från alla data och repareras vid behov. Utöver att erbjuda Iphone planerar bolaget att bredda utbudet på begagnat med Android och läsplattor samt andra produktkategorier.

– Vi vill göra elektronik tillgänglig för fler, särskilt när många hushåll har en mer ansträngd ekonomi. Begagnade produkter får en ny start och säljs till ett rimligt pris, samtidigt som kunderna får vara en del av en cirkulär modell. Det ser vi är framtiden för elektronikbranschen, där Elgigantens mål är att 10 procent av försäljningen ska komma från begagnade produkter och cirkulära tjänster till år 2028, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

Elgiganten säger att bolaget ska erbjuda samma trygghet och kundgarantier vid köp av en begagnad telefon som vid köp av en helt ny produkt.

Bolaget utmanar flera konkurrenter med sitt nya erbjudande, men så också en otrygg andrahandsmarknaden, dit många konsumenter vänder sig till för mobiltelefoner idag. Där säljs begagnade produkter privat utan tryggt konsumentskydd eller reklamationsrätt, vilket på sikt kan leda till ett stort slag mot köparens plånbok om något fel uppstår. Elgiganten erbjuder däremot både samma trygghet och kundgarantier som vid köp av en helt ny produkt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.