Swappies nya giv: pantstationer för begagnade mobiler

mobiler Anslut din pensionerade smartphone och få ett prisförslag direkt – så hoppas finska företaget locka fler kunder.

Swappies nya giv: pantstationer för begagnade mobiler

Finska Swappie är en av de aktörer som vill få oss att återvinna våra mobiler. Nyligen började man testa ett nytt grepp genom att installera ai-baserade pantstationer för begagnade mobiler i ett par Ica-butiker i Stockholmsområdet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Recycling rapporterar om att pantstationer finns på plats vid bland annat Ica Maxi i Lindhagen och Ica Maxi Haninge.

– Vi kan återanvända telefoner som är både trasiga och defekta. Det är en nyckelkomponent i den cirkulära modellen. Ju fler som säljer vidare sina gamla lurar, desto fler telefoner kan vi förlänga livstiden på och desto bättre blir det för miljön. Vi har ambitiösa mål. Vi hoppas få betala ut 50 miljoner kronor till de svenska återvinnarna varje år, säger Karin Armgarth, Sverigechef på Swappie.

Värderingen genomförs när kunden ansluter sin mobil till någon av de kablar som pantstationen är försedd med och ska ta några minuter att slutföra. Priset bestäms av modell och ålder liksom olika inre och yttre faktorer.

Den som känner sig nöjd med det föreslagna priset och säljer sin mobil till Swappie ska få pengarna överförda till sitt konto redan nästa dag.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda den här innovativa panttjänsten. Vi hoppas att många vill komma och panta sina gamla Iphones i vår butik, säger Jenny Norlander, utveckling- och hållbarhetschef på Maxi Haninge.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.