Smart budgetlur från HTC får nfc

HTC har släppt en ny smartphone i Desire-serien som trots budgetstämpel skyltar med Beats Audio, Android 4.0 och nfc.

Smart budgetlur från HTC får nfc

HTC har presenterat sin senaste smartphone i budgetklassen som till viss del innehåller en del ögonbrynshöjande nyheter. Till att börja med kommer HTC Desire C med Beats Audio, vilket ska innebära en förhöjd upplevelse för den som tycker om att lyssna på musik i sin mobil.

Men kanske mer intressant är att telefonen trots sina blygsamma hårdvaruspecifikationer kör Android version 4.0, Ice Cream Sandwich. Desice C är utrustad med en 600-megahertzprocessor och 512 megabyte ram, så det handlar definitivt inte om något prestandamonster.

Skärmen är på 3,5 tum och har en upplösning på 320 x 480 bildpunkter. Kameran ligger på fem megapixlar och internminnet är på fyra gigabyte.

Telefonen kommer dessutom i två olika modeller – en med nfc-funktion och en utan, något som definitivt kan intressera vissa målgrupper.

Exakt när telefonen kommer till Sverige är oklart, men har sagts dyka upp under slutet av maj månad för omkring 2000 kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.