Hon får nytt toppjobb på Ericsson – ska påskynda företagets transformation

nytt jobb Åsa Tamsons blir ny chef för affärsområdet enterprise wireless solutions samtidigt som Ericsson får en ny chief operating officer.

Hon får nytt toppjobb på Ericsson – ska påskynda företagets transformation

Nu stuvar Ericsson om i koncernledningen. Chris Houghton, som idag är chef för marknadsområde Nordostasien och har jobbbat på telekomföretaget i 35 år, blir istället chief operating officer, coo.

Enligt Ericssons pressmeddelande kommer han framöver att fokusera på koncernövergripande initiativ, där bland annat det pågående programmet för kostnadseffektivisering ingår.

Även Åsa Tamsons, som idag är senior vice president och chef för affärsområdet Technologies & new businesses, går till en ny position. Hon kliver in i rollen som chef för affärsområdet enterprise wireless solutions och kommer att rapportera direkt till Börje Ekholm.

I hennes uppdrag ingår både att fokusera på tillväxten inom Enterprise wireless solutions, och att öka takten i Ericssons arbete mot att uppnå lönsamhet. Enligt ett pressmeddelande har Åsa Tamsons omfattande erfarenhet av att utveckla och driva tillväxt i nya affärer.

”Kommer driva förändringar”

– Åsa har gjort ett utmärkt arbete de senaste fem åren. Jag ser nu fram emot att hon ska leda ett annat mycket viktigt affärsomåde inom Ericsson där hon kommer driva förbättringar av tillväxt och lönsamhet, säger Ericssons vd Börje Ekholm i en kommentar.

– Coo:ns uppdrag kommer att vara att stärka och övervaka det operativa genomförandet i hela koncernen och att förbättra positionering och koordinering mellan verksamhetsområden. Detta kommer göra det möjligt för mig att helt och hållet fokusera på viktiga strategiska prioriteringar i verksamheten, säger Börje Ekholm.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.