802.11n plattform från Intel

Intel har i dagarna presenterat en ny generation kretsar för bärbara datorer vid namn Intel Next-Gen Wireless-N för Intel Centrino Duo mobile technology. Enligt Intel erbjuder denna nya generation upp till fem gånger bättre prestanda och dubbelt så lång räckvidd för uppkoppling via trådlösa nätverk, jämfört med andra trådlösa nätverkskort som stödjer den ännu inte fastslagna 802.11n-standarden. Intel uppger också att produkten är så strömsnål att användaren får upp till en timme mer batteritid. Datorer utrustade med Intel Next-Gen Wireless-N kommer även att kunna ansluta till accesspunkter som kommunicerar med någon av de tre befintliga standarderna för trådlösa nätverk, 802.11 a/b/g.

Samtidigt introducerar Intel den nya märkningen ”Connect with Centrino” för accesspunkter för trådlösa nätverk. Intel har samarbetat med en del leverantörer för att säkerställa kompabilitet och prestanda. De leverantörer som genomgår och godkänns i Intels tester kommer att kunna visa detta med en ”Connect with Centrino”-logotyp på sina produkter.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.