Stark tillväxt för DGC

DGC Storaffärer med ICA och EDB ErgoGroup satte ordentlig snurr på DGC under andra kvartalet. Tillväxten blev nästan 30 procent.

DGC redovisade i går sitt bokslut för det andra kvartalet, en trevlig läsning för såväl bolagets ledning som aktieägare. Den organiska tillväxten var rekordhöga 29 procent, vilket omräknat i pengar betyder att omsättningen ökade till 125,6 miljoner kronor för kvartalet. Även resultatet ökade kraftigt, upp 15,6 miljoner (ebitda) till 35,5 miljoner kronor.

Bakom den kraftiga uppgången ligger enligt DGC:s vd Jörgen Qwist framför allt företaget stora affärer med dels ICA och dels EDB ErgoGroup. I det senare fallet handlade det om dataförbindelser till 2 800 bankomater runt om i landet.

– Det här var ett ovanligt bra kvartal för oss. Vi vill inte göra några prognoser om lika hög tillväxt och lika bra resultat för framtiden, utan väljer av njuta av stunden, säger han till nyhetsbrevet Telekomnyheterna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.