Cat bygger in värmekamera i mobilen

Mobilt En helt annan bild av verkligheten kan man få med Cats nya telefon S60, den är först i världen med att ha inbyggd värmekamera. Dessutom är den riktigt vattentät om du behöver kyla av dig.

Cat bygger in värmekamera i mobilen

Cat passar på att släppa ut information om sin kommande flaggskeppsmodell S60 ett par dagar innan Mobile World Congress drar i gång. Precis som vanligt när det gäller Cat handlar det om en ruggad telefon men den här gången sticker den ut ovanligt mycket genom att bli den första smarta mobilen med inbyggd värmekamera. Tekniken kommer från Flir som förutom fristånde värmekameror för professionellt bruk också släppt mobilskal som som förvandlat telefonen till en värmekamera.

På skärmen kan man se temperatur som olika färger från mörkt blått för kallt till djupt rött för riktigt varmt. Det går också att mäta temperaturen på en viss enskild punkt.
På skärmen kan man se temperatur som olika färger från mörkt blått för kallt till djupt rött för riktigt varmt. Det går också att mäta temperaturen på en viss enskild punkt.

Kameran kan användas för att till exempel identifiera köldbryggor i byggnader, elledningar som riskerar att överhettas eller för att filma djur i svartaste natten.

Vid sidan av den unika värmekameran är S60 också ovanligt vattentät. Andra ruggade telefoner brukar klara en halvtimmas dopp på max en meters djup men S60 ska hålla tätt en hel timma på ända ner till fem meters djup. Cat, eller Bullit som tillverkaren egentligen heter, uppger att det ska göra S60 lämpad även för undervattensfotografering.

Något närmare besked om när Cat S60 dyker upp i handeln mer än att det ska ske senare i år finns inte ännu men priset ska i alla fall bli 649€

Fakta

Cat S60

Typ: 4g, ruggad MIL 810G

Operativsystem: Android 6

Skärm: 4,7 tum, hd-upplösning, Gorillaglas 4

Processor: Snapdragon 617 octacore

Arbetsminne: 3 GB

Lagring: 32 GB

Batteri: 3 800mAh

Kamera: 13 MP, dubbla led-blixtar, 5 MP frontkamera

Övrigt: Värmekamera för stillbilder och video

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.