Conscia sluter ramavtal kring datacenter

Branschen När Kammarkollegiet genomförde upphandling för ramavtal kring datacenter var Conscia en av sju valda leverantörer. Nu har processen gått igenom och företaget får ny konkurrera om offentliga avrop.

Conscia sluter ramavtal kring datacenter

Det var den 6 oktober som Conscia undertecknade Kammarkollegiets ramavtal för upphandling av Datacenter 2021. Det innebär att man nu i fyra år är en av sju utvalda som kan ge anbud inom avtalets delområde nätverk och säkerhet – en marknad med uppskattat totalvärde på 2,3 miljarder kronor.

Men det har tagit tid att komma i mål. Den ursprungliga tilldelningen meddelades i mars, men sedan har ansökningar om överprövningar dragit ut på tiden.

– Ramavtalet är ett mycket viktigt steg för Conscia när vi nu expanderar arbetet med att driva säker digitalisering tillsammans med det offentliga Sverige, säger Erik Bertman, vd på Conscia Group, i ett uttalande. 

Inom kategorin nätverk och säkerhet ingår hårdvara, mjukvara, tjänster som nätverksswitch, router, trådlöst nätverk, lastbalanserare, brandvägg, virtuellt privat nätverk, intrångsdetektering och övervakning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.