Ericsson i nytt samarbete med AWS och Hitachi kring smarta fabriker

5g Tillsammans med Amazon Web Services och industrijätten Hitachi har Ericsson inlett ett samarbete för att förbättra produktiviteten i industrin med bland annat ai och 5g.

Ericsson i nytt samarbete med AWS och Hitachi kring smarta fabriker

– Den bästa nyheten med det här samarbetet är att det inte handlar om funktioner som kommer att vara tillgängliga vid någon avlägsen tidpunkt i framtiden. Dessa lösningar kan användas idag i tillverkningen för att leverera en rad konkurrensfördelar för tidiga användare, säger Thomas Noren, som är ansvarig för dedikerade nät hos Ericsson.

Bolagen har experimenterat med samarbetet i en av Hitachis amerikanska fabriker där bolaget producerar motorkomponenter till elfordon. Enligt bolagen slutfördes själva testinstallationen på tre dagar.

Med hjälp av Hitachis verktyg för videoanalys matades realtidsvideo av komponentmonteringen i deras fabrik in över Ericssons privata 5g-nätverk. Även AWS molnlösning för edge-computing användes. Resultatet blev enligt bolagen att defekter upptäckes tidigare och materialspinnet minskade kraftigt.

– Även om det länge har funnits förväntningar på att 5g och videoanalys kan driva innovation inom tillverkning, har en av utmaningarna varit hur man säkert och tillförlitligt kan bearbeta denna data för att driva resultat . Genom att använda Ericssons lösningar för privata 5g-nät och köra artificiell intelligens och maskininlärningsmodeller på en AWS Snow Family-enhet kunde vi demonstrera en pålitlig och säker anslutning för för att hjälpa till att upptäcka defekter tidigare, Chris McKenna, globalt ansvarig för private wireless på AWS.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.