Här är Huaweis nya prestandamobil

Mobiltelefoner Världens snabbaste, vikbara 5g mobil. Det är vad Huawei säger att deras nya modell Mate X är.
PÅ MWC19 i Barcelona visar den kinesiska tillverkaren upp sin flaggskeppsmodell.

Här är Huaweis nya prestandamobil

Samsung var först ut med att premiärvisa en vikbar smartphone, men Huawei säger att deras skapelse slår koreanernas. Nya Mate X kombinerar toppprestanda med möjligheten att få surfplatteliknande upplevelse.
Sett till rena siffror har mobilen ett 7-nanometers 5g-multimode chip, ett batteri på 4500 mAh samt stödjer snabbladdning på upp till 55 W. I ”normalläget” är skärmen på 6,6 tum, men tack vare att skärmen går att veckla kan man få upp till 8 tum.
– Huawei Mate Xs revolutionerande formfaktor uppnås genom vårt starka fokus på forskning och utveckling. Den representerar en resa in i det okända. Som en helt ny typ av smarta mobiler representerar Huawei Mate X en resa in i det outforskade. Huawei Mate X kombinerar 5G, vikbar skärm, AI och ett nytt användargränssnitt som syftar till att ge konsumenten en helt ny upplevelse. Huawei Mate X är den första nyckeln som öppnar dörren till det smarta livet med 5G, säger Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

Skärmen, vars vikfunktion kallas ”Falcon-Wing” är av oled-typ och fullt utvikt ska mobilen endast vara 5,4 millimeter. Prestandan ska vara så att användaren kan göra flera saker samtidigt och dra fördelar av att använda två skärmar samtidigt – vilket ska ge en ”desktop-liknande” upplevelse. Kamerasystemet kommer från Lecia. Enligt Huawei kommer de numera vara de som håller i taktpinnen – och Mate som sätter ribban för framtida mobiler.
Det låter onekligen som att man inte sparat på krutet. Troligtvis vill Huawei få mer fokus på sina mobiler, än diskussionen om huruvida kinesiska säkerhetstjänsten kan avtvinga dem information.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.