Cisco: Framgångsrikt hybridarbete kräver modernisering av kontoret

kontoret En majoritet av de anställda är positivt inställda till att jobba på kontoret, men vill ha bättre möjligheter till samarbete och kreativa möten enligt Cisco.

Cisco: Framgångsrikt hybridarbete kräver modernisering av kontoret

Cisco har undersökt hur anställda och deras arbetsgivare ser på arbetet i hybridkontoret i en ny undersökning. Det visar sig att en klar majoritet av medarbetarna, 72 procent, är positivt inställda till att tillbringa mer tid på kontoret, men de efterlyser samtidigt bättre möjligheter till samarbete och kreativa möten (brainstorming). Dagens kontorsmiljöer är alltför fokuserade på individuellt arbete, menar många anställda.

Slutsatsen från Ciscos sida är att det krävs en modernisering av kontorsmiljön om man vill säkerställa att man når framgångar med det hybrida arbetssättet och samtidigt ökar produktiveten hos de anställda.

Som tur är visar det sig att 81 procent av de tillfrågade arbetsgivarna i undersökningen redan har redesignat sina arbetsytor, eller kommer att göra det inom 24 månader. Det är också 83 procent av arbetsgivarna som bekräftar att samarbetsdrivna förbättringar av arbetsmiljön är ett effektivt sätt att attrahera och behålla de bästa medarbetarna.

– Att göra kontoret till en magnet innebär att skapa upplevelser som anställda värderar högt. För att uppnå detta måste organisationer integrera hybridarbetslösningar, berikade med ai, i kontorsutrymmena för att främja samarbetsupplevelser för alla, säger Jeetu Patel, chef för samarbetslösningar på Cisco.

Undersökningen visar också att majoriteten av arbetsgivarna har planer på att öka användningen av ai-teknik, men få har någon strategi på plats i dagsläget. De största utmaningarna på detta område är säkerhet, integrationsmöjligheter och kostnader.

Ciscos undersökning är baserad på svaren från 3800 arbetsgivare och 14 000 anställda i totalt 19 olika länder.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.