Lista: 7 prylnyheter som lanserats det senaste året

Produkt Teknikutvecklingen går i rasande takt, vilket inte märks på de enheter man kan begåva kontor- eller belöna sig själv med. Här har vi samlat sju nyheter av särskilt intresse.

Lista: 7 prylnyheter som lanserats det senaste året

Hörlurar, in ear – Jabra Elite Active 75t

På CES i år lanserade danska Jabra sina senaste lurar för de som vill ha något som tål det mesta. De är en finslipad version av den tidigare generationen 65t men är markant mindre. Lurarna är vatten, svett- och dammtåliga. Alltså ett par som inte behöver tas av för lunch-workouten. Därtill håller de hela arbetsdagen (7,5 timmar, 28 totalt med laddningsetuiet). För samtal så är det fyra mikrofoner som hämtar in ljudet vilket gör att även personen i andra änden får en bra upplevelse.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Telekom idag med sex nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
  • Mycket mer...
Redan prenumerant?

Hörlurar, over ear – Bose Noise Cancelling Headphones 700

Arvtagaren till Quiet Comfort 35 II som erbjuder hög komfort, fantastisk funktion för att ta bort bakgrundsljud samt en rejäl batteritid på 20 timmar. Därtill har de sett till att 700:an är markant mycket bättre för samtal än sin föregångare. Och vill du ha assistans så stödjer de Apple; Google och Amazons alternativ.

Wifi-förlängare – Netgear Nighthawk AX8

Att ha ”radioskugga” eller taskig täckning i sitt trådlösa nät är enormt irriterande. Och därför är en wifi-förlängare en bra investering. Wifi 6 är på intåg och då gäller det att ha en räckviddsförlängare som klarar av att hantera den nya standarden. Här levererar Netgear en förstklassig lösning som ger maxkapacitet i 8 strömmar i upp till 6 Gbps.

Konferenstelefon – Konftel 800

Svenska Konftels nyhet 800 är en hybrid-konferenstelefon som är en multikonstnär. Utöver att vara en telefon är det en plattform och bas för bygga ut till ett helt ekosystem för konferensen. Så i de miljöer man vill ha videomöten – går det att skala upp. Systemet stödjer även att deltagare tar med sig egna prylar och kopplar in.

Huddle-room system – Poly Studio X

Trenden för videokonferenser går spikrakt uppåt. Och i fjol breddade Poly sitt utbud med två nya produkter. Studio X30 samt X50. De här har inbyggt stöd för Zoom, vilket innebär att de är fullständiga ”allt-i-ett-lösningar” som inte kräver dator. Dessutom har enheterna ai-teknik som optimerar bullerdämpning, spårar vem som talar och styr bilden.

Multi-enhets tangentbord – Logitech K780

Tangentbord är fortfarande ett ”måste” för många. Den stora nyheten är dock att de nu via bluetooth kan kopplas mot dator, surfplatta och mobil – samtidigt. Det innebär att du kan få ökad produktivitet med en enda lösning. Logitech är en storspelare på detta och K780 är ett riktigt monster som klarar allt och är kompatibla med både mac os och Windows.

Kontorsassistent – Lenovo Thinksmart View

För vissa är den bärbara datorn den enda enheten utöver mobilen man använder i arbetet. Men då kan exempelvis videomöten och andra samarbetsappar vara ett litet aber. Det här löser Lenovo Thinksmart View som är en slags assistent. Det är en android-produkt – som kör Microsoft teams och så beskrivs vara en ”kollobarations-enhet”. Du kan alltså köra teams via assistenten och frigöra din dator till annat.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter