Nokia och Orange i nytt samarbete kring ”extrem djupsömn”

Mobilnät Energieffektiviseringar blir allt viktigare prioriteringar för alla företag och organisationer. Nu har Nokia utvecklat ett ”extrem djupsömn”-läge för radionät som franska Orange kommer att rulla ut under året.

Nokia och Orange i nytt samarbete kring ”extrem djupsömn”

Det nya energiparsläget som beskrivs som ”noll trafik, noll watt” upptäcker när nätverket har låg trafik och stänger av viktiga delar av hårdvaran i radionätet för att spara energi.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

”Extrem djupsömn”-funktionerna bygger på Nokias Airscale-radioinfrastruktur och Reefshark System-on-chip-chipset. Den franska operatörsjätten Orange kommer att rulla ut lösningen under andra halvan av 2024.

– Vi har länge förespråkat behovet av ekosystemsamarbete om vi ska minska vår industris miljöavtryck och göra våra nätverk så energieffektiva som möjligt. Detta projekt är i linje med vår ambition att minska våra CO2-utsläpp med 45 procent 2030, säger Arnaud Vamparys, CTIO på Orange Europe.

Även den finska telekomjätten är naturligtvis positiva till samarbetet.

– Innovation är kärnan i allt vi gör på Nokia, och vi är fast beslutna att kontinuerligt maximera energieffektiviteten i vår teknologi och Airscale radioaccessportfölj. Det här samarbetet med Orange, är ytterligare ett bevis på våra ansträngningar att hjälpa våra kunder att nå sina mål och uppnå sina hållbarhetsambitioner, säger Tommi Uitto, vd för Mobile Networks på Nokia.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.