En ny ort om dagen får 4g

Telia kickstartar det nya året med 21 nya 4g-orter. Och operatören lovar att ytterligare en ort om dagen i snitt kommer att få tillgång till 4g-nätet under 2012.

En ny ort om dagen får 4g

De senast nytillkomna 4g-orterna är Enköping, Härnösand, Hässleholm, Höganäs, Karlskrona, Kinna, Kneippbyn, Kungälv, Lidköping, Mariestad, Mjölby, Oxelösund, Piteå, Sala, Skövde, Staffanstorp, Timrå, Trollhättan, Uddevalla, Ängelholm och Örnsköldsvik.

Utbyggnaden innebär att 4g-nätet idag finns på över 200 orter landet över, men målet är att nå minst 660 innan nyårsklockorna ringer nästa gång.

– Snabbt mobilsurfande och användningen av bandbreddskrävande tjänster som exempelvis videokonferenser, online-spel och film är en allt viktigare del i våra kunders liv. På bara två år har världens första 4g-nät växt i rekordfart och i år ökar vi på utbyggnadstakten ytterligare med i snitt en ny 4g-ort om dagen för att möta våra kunders behov, säger Ulrika Steg, chef för mobilitetstjänster på Telia.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.