Stöldskydd för företagsmobiler

Kaspersky lab lanserar en säkerhetslösning för företags smartphones med brandvägg, virus- och spamskydd. Den kan också fjärrblocka och radera känslig information på en stulen enhet.

Stöldskydd för företagsmobiler

Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition kan installeras och administreras centralt oavsett hur många smartphones företaget använder. Administretionsverktygen ger full kontroll över skerheten i de mobila enheterna, oavsett om användaren är på kontoret eller på affärsresa. Säkerhetslösning är framtagen utifrån vad företag oroar sig för och efterfrågar.

– Framförallt handlar det om antistöldskydd, eftersom de har mycket information i mobilerna. Om någon stoppar in ett nytt simkort i en stulen smartphone skickar den ett dolt meddelande med det nya numret till ägaren, säger Ronald Binnerstedt, systemingenjör på Kaspersky lab Sverige.

Det här ska möjliggöra att mobilen blockeras eller att minnet raderas även om simkortet är utbytt. Dessutom kan polis leta upp en stulen smartphone med hjälp av numret och lämna tillbaka den till ägaren.

Allt vanligare i framtiden

Även om det under lång tid pratats om mobila virus har utbrotten varit få. På Kaspersky lab tror man att det kommer bli allt vanligare allt eftersom avancerade mobiler blir vanligare. Roland Binnerstedt menar att de sett ett trendbrott även på virussidan.

– Tidigare har det inte varit intressant eftersom det inte funnits tillräckligt många telefoner. Nu testar man maskar och hur de fungerar på mobila plattformar. Skadlig programvara har alltid ett kommersiellt syfte och nu börjar bank information förekomma i mobilerna.

Fåtal virus i Sverige

I Sverige har det bara förekommit virus i mindre skala och inget har varit riktigt allvarligt. På svenska marknaden är det många it-chefer som känner att det är ett område man inte jobbat så mycket med, berättar Ronald Binnerstedt, men med mer information i mobilerna blir efterfrågan större.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.