Test: Epos Impact 860 ANC – trådbunden kontorskompis med Teams-certifiering

test En effektiv anc-funktion i kombination med robust konstruktion gör att Epos senaste headset känns riktigt prisvärt.

Test: Epos Impact 860 ANC – trådbunden kontorskompis med Teams-certifiering

Den stora majoriteten av de headset vi testar på Telekom idag är trådlösa, men ibland finns det användningsområden där ett klassiskt, trådat headset är det bästa valet. Det kan handla om en arbetssituation där man sitter med headsetet på huvudet större delen av dagen och helt enkelt inte har tid att ladda det, eller kanske bara vill säkerställa att kommunikationen inte störs av andra trådlösa enheter.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Epos Impact 860 ANC är just ett trådbundet headset som är försett med en lagom lång kabel med en usb-c-kontakt. Det följer även med en usb-a-adapter i kartongen, liksom en förvaringspåse i mjukt tyg.

Konstruktionen ger ett robust intryck och headsetet har en diskret design utan detaljer som sticker ut. Efter att ha använt produkten åtskilliga timmar kan vi konstatera att passformen är riktigt bra och det känns bekvämt att bära headsetet, mycket tack vare den relativt låga vikten på drygt 150 gram.

Headsetet är försett med röda lysdioder som indikerar för dina kollegor när du är upptagen i ett samtal. De är placerade så att de syns från alla håll, så att du ska slippa att bli störd i onödan.

Impact 860 ANC har en utfällbar mikrofonbom för att säkerställa att din röst plockas upp på bästa sätt. Faktum är att du kan välja på vilken sida av huvudet du vill ha mikrofonbommen genom att ange detta i den tillhörande appen Epos Connect.

Närmast basen på mikrofonbommen finns en knapp för att besvara och avsluta samtal. Strax därunder finns ett reglage för att höja och sänka volymen, som också kan tryckas in för att tysta mikrofonen. Ett annat alternativ om man vill tysta mikrofonen tillfälligt är helt enkelt att lyfta upp mikrofonbommen. På andra hörlurskåpan finns endast en knapp, för att växla mellan anc- och talk through-lägena.

Fakta

FAKTA

Epos Impact 860 ANC
Tillverkare: Epos.
Typ: Trådbundet on-earheadset för stereo med fällbar mikrofonbom.
Fungerar med: Mac, Windows, de flesta enheter med usb-port.
Mikrofon: fyra digitala mems-mikrofoner.
Anslutning: usb-c, adapter för usb-a medföljer.
Vikt: 159 gram.
Färg: Svart.
Övrigt: anc-funktion, två års garanti.
Pris: cirka 1519 kronor exkl moms.

Betyg: 8
Prestanda: 8
Kvalitet och design: 9
Användarvänlighet: 8
Innovation: 7
Prisvärde: 8

Som brukligt startar vi Epos Connect i den Macbook Pro som vi ansluter headsetet till för att kontrollera om det finns några mjukvaruppdateringer. Det gör det och efter några minuters väntan är den senaste mjukvaran på plats i headsetet.

I Epos Connect når du även de detaljerade inställningarna av exempelvis anc-funktionen (active noise canceling). Anc-funktionen gör ett mycket bra jobb med att filtrera bort störande ljud i omgivningen, även när vi testar headsetet i riktigt stökiga miljöer.

När vi genomför några röstsamtal i Microsoft Teams kan motparten också bekräfta att anc-funktionen gör ett utmärkt jobb med att filtrera bort störande bakgrundsljud som fångas upp av mikrofonen. Teams har inbyggd funktionalitet för att städa upp i ljudbilden, men när vi stänger av denna visar det sig att headsetet gör ett utmärkt jobb även på helt egen hand.

Brainadapt ska optimera samtalskvaliteten

Epos talar sig varma för sin egenutvecklade Brainadapt-teknik, som är baserad på forskning om hur den mänskliga hörseln och hjärnan bearbetar ljud. Tekniken kan användas för att filtrera bort störande bakgrundsljud och för att optimera samtalskvaliteten. Under ANC-inställningarna finns också en omkopplare för “Adaptive”, en funktion som kan justera hur mycket ANC-funktionen ska jobba utifrån förändringar i omgivningen. Om du vill ha den aktiverad eller inte tycker vi är en smaksak.

Epos Connect ger dig också möjlighet att justera hur mycket din egen röst hörs under samtalet, detta genom att ändra parametern ”Sidetone”. Vi rekommenderar definitivt att du experimenterar med denna inställning för att hitta en nivå som passar dig bra.

Det här är kanske inte något headet som man främst väljer för att lyssna på musik, men vi lyssnade ändå igenom några alster från våra favoritartister och resultatet var klart imponerande. Både den remastrade utgåvan av Abbey Road med The Beatles, filmmusiken från Dune 2 och Brad Mehldaus avskalade jazzkompositioner görs rättvisa i Impact 860 ANC med fin återgivning i alla frekvenser.

Sammanfattning

Impact 860 ANC bjuder på en imponerande anc-funktionalitet och kvalitetskänsla och är dessutom certifierade för användning med Microsoft Teams. Det här är helt klart ett headset som är värt att titta närmare på, särskilt om din budget är begränsad.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.