Vd:n lämnar – Stokab stuvar om i ledningen

Karriär Sedan 2019 har Veronica Thunholm varit vd på Stokab. Nu lämnar hon företaget som hon arbetat på i nästan 30 år.

Vd:n lämnar – Stokab stuvar om i ledningen

Stokabs vd Veronica Thunholm slutar på egen begäran och hon gör sin sista arbetsdag den 16 juni.

– Det här är världens roligaste jobb och arbetsplats med fantastiska kollegor. Men det handlar om att jag vill prioritera min familj och fritid och jag väljer därför att sluta jobba. Jag har länge planerat att gå i pension tidigt och nu uppstod ett lämpligt läge privat, säger Veronica Thunholm i en kommentar.

Veronica Thunholm utsågs till vd för Stokab 2019 och har varit anställd på företaget i 28 år. Innan hon blev vd var hon bland annat vice vd, leveranschef, produktionschef samt marknads- och försäljningschef.

–När Veronica nu väljer att lämna gör hon det i ett läge där Stokab gjort sitt starkaste resultat någonsin 2022 och med rekordstarka nöjdhetssiffror i såväl kund- som medarbetarundersökningen. Veronica lämnar alltså ett synnerligen välskött och välmående bolag med en stark position på marknaden. Det är givetvis tråkigt att Veronica väljer att sluta, men jag och styrelsen riktar ett varmt tack till henne för hennes insatser och önskar henne lycka till med det nya livet, säger Anders Österberg (S), styrelseordförande i Stokab.

Veronica Thunholms tjänst tas tillsvidare över av vice vd Thord Swedenhammar, som föreslås bli tillförordnad vd. I samband med detta föreslås även chefsjuristen Patricia Helanow utses till tillförordnad vice vd.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.