Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Cisco skrotar sitt sociala nätverk

UC Satsningen på en social plattform för företag gick inte Ciscos väg, bara några år efter lanseringen har de bestämt sig för att skrota Webex Social. Istället slår sig Cisco ihop med en annan aktör på området.

Befintliga kunder kommer att kunna använda Webex Social ännu några år.
Befintliga kunder kommer att kunna använda Webex Social ännu några år.

När Cisco 2010 första gången visade upp Webex Social, som då gick under namnet Quad, var det en plattform som skulle fånga upp företagens intresse för sociala medier som arbetsverktyg. Men någon större succé hos kunderna har Webex Social inte gjort och nu tycker nätverksjätten att det är dags att kasta in handduken. Lösningen har säljstoppats men befintliga kunder kommer att kunna använda den ännu ett par år. De som köpt Webex Social som molntjänst kommer att kunna använda den fram till den sista juni 2016 medan kunder som kör plattformen i egen regi kan räkna med support ytterligare ett år efter det.

Samarbete med Jive

För att täcka upp luckan i produktutbudet har Cisco istället inlett ett samarbete med Jive om deras motsvarighet till Webex Social, ESN. En integration finns redan klar mellan ESN och Ciscos lösningar för kommunikation och samarbete, Webex Meetings och Jabber. Kombinationen uppges redan användas av 60 000 användare hos Thomson Reuters och gör det möjligt att starta ett Webex-möte eller en chatt via Jabber direkt från gränssnittet i Jive ESN.

Skakigt läge

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter