Ericsson ska vässa operatörernas 5g-erbjudanden med ny mjukvara

5g Ericsson lanserar nu vad bolaget beskriver som ett ”softwaretool-kit” för att förstärka kapaciteten i 5g standalone-nät och för att möjliggöra nya premiumtjänster till den femte generationens mobilnät.

Ericsson ska vässa operatörernas 5g-erbjudanden med ny mjukvara

Den nya verktygslådan är enligt bolaget utformad för att operatörerna ska kunna klara av de usecase där kraven på latens, tillförlighet och kapacitet är som allra högst. Ericsson exemplifierar med bland annat cloud gaming, livesändningar, fjärrstyrda maskiner och framtida XR-applikationer.

Tillväxten av avancerade och mångsidiga 5g-tillämpningar går fort men ställer allt högre krav på nätverken. Inte minst för att för att leverera differentierade prestandanivåer. Allt eftersom mer krävande applikationer dyker upp blir behovet av ett alternativ till en enhetlig lösning för trådlös anslutning större enligt Ericsson.

– Vår nya innovativa mjukvaruverktygssats ger våra kunder möjlighet att låsa upp avancerade 5G-applikationer genom differentierad anslutning. Detta garanterar inte bara utmärkta tjänster på begäran utan driver oss också mot vår vision om nätverk som en plattform, säger Sibel Tombaz, ansvarig för 5g RAN på Ericsson

Enligt den senaste rapporten från Ericsson Consumerlab söker 20 procent av smartphoneanvändarna differentierad 5g-anslutning. Dessa individer och är villiga att betala en premie på upp till 11 procent för en 5g-plan som säkerställer förhöjd nätverksprestanda.

– Ericsson spänner sina muskler för att förse leverantörer av kommunikationstjänster med de verktyg de behöver för att effektivt rikta in sig på – och driva – nya premiumtjänster med differentierad 5g-anslutning. Det nya tillskottet av RAN- och Core-mjukvarufunktioner är välbehövligt och kommer att ge operatörer möjlighet att förvandla 5g-möjligheter till verklighet, säger Patrick Filkins, forskningschef för IoT och telekomnätverk, på IDC.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.