Test: Mycket imponerar med Owl Bar

test En funktionsduglig videobar har på kort tid blivit ett självklart inslag i de flesta mötesrum. Owl Bar från Owl Labs är fylld med ai-funktionalitet och bjuder på en högklassig bildkvalité.

Test: Mycket imponerar med Owl Bar

Numera har var och vartannat möte en deltagare som är med på distans. I takt med att hybridmöten har blivit vardag på de flesta arbetsplatser har kraven på utrustningen höjts avsevärt.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Det kryllar numera av högkvalitativa videobars på marknaden. Exakt en sådan är Owl Bar från Owl Labs. Designen är simpel men läcker och stilren.

I jämförelse med flera andra lösningar på marknaden är Owl Bar väldigt enkel att komma igång med. Det räcker med att förse den med ström, koppla in den i datorn och installera en app. Sedan är det bara att tuta och köra.

Antingen monterar man enheten på väggen, hänger den under en tv eller så låter man den stå för sig själv i bordsänden. När videobaren väl startas upp möts man passande nog av en hoande uggla.

Allra bäst blir Owl Bar ihop med Meeting Owl 3. I synnerhet för de mötesdeltagare som inte närvarar på plats eftersom de med den ai-drivna bordskameran får enskilda högupplösta bilder av alla på plats i rummet. Men även utan det komplementsköpet gör videobaren i många fall ett fullgott jobb, i synnerhet i något mindre mötesrum.

Även Owl Bar har utrustats med ai-funktionalitet, bland annat i form av ”speaker tracking” som identifierar deltagaren i rummet och följer den som pratar. Kameran uppfattar snabbt exakt vem i rummet som pratar och panorerar därefter.

Du får också inramade klara bilder av de som deltar i mötet. Bildkvalitén är kanske den största behållningen med Owl Bar.  Owl Bar har en 114-graders, 4K, 30-megapixelkamera som säkerställer klara färger och bra skärpa.

I synnerhet vidvinkelläget, men även de inzoomade bilderna håller en klart tillfredställande nivå.

Fakta

Owl bar

Tillverkare: Owl Labs.
Anslutningar: Usb, funkar både trådlöst över wifi och trådat med ethernet.
Kompatibel med: MacOS, Linux, Google Chrome OS och Windows.
Kamera: 4K med automatisk inzooming.
Mikrofoner: 4.
Högtalare: 1.
Mått: 82 cm x 16,2 cm.
Vikt: 5 kg.
Övrigt: Kan manageras med app – där man också kan se statistik från användningen.
Pris: Cirka 25 000 exkl moms

Betyg: 7,6

Prestanda: 7.
Kvalitetskänsla: 8.
Användarvänlighet: 8.
Innovation: 8.
Prisvärde: 7.
Snitt: 7,6.

Ljudet är okej. Varken mer eller mindre. Videobaren är utrustad med fyra inbyggda mikrofoner och en integrerad högtalare. I likhet med de flesta andra bar-alternativ på marknaden så rekommenderar vi att man köper till externa högtalare för att verkligen skapa en tillfredställande ljudupplevelse. Åtminstone i lite större mötesrum.

Owl Bar är certifierad för Microsoft Teams, Zoom, och de övriga mest populära videomötestjänsterna.

Sammanfattning

Det är mycket som är bra med Owl Bar. Framför allt bilden som faktiskt imponerar på testpanelen. Ljudkvalitén drar dock ner betyget något. I synnerhet utan Meeting Owl 3. Tillsammans med bordskameran är Owl Bar ett riktigt bra alternativ för den som vill uppgradera sitt mötesrum och verkligen sätta distansdeltagarna i fokus. Att enheterna är så enkla att komma igång med gör också Owl-ekosystemet till ett fint alternativ för den som ska göra om flera mötesrum samtidigt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.