Ny wifi-lösning ska ge Norwegian 20 gånger snabbare surfhastigheter ombord

wifi Uppemot 20 gånger snabbare surfhastighet och kraftigt ökad bandbredd. Det utlovar Norwegian som har ingått ett nytt avtal med it-leverantören Anuvi.

Ny wifi-lösning ska ge Norwegian 20 gånger snabbare surfhastigheter ombord

Norwegian och Anuvi har samarbetat sedan 2008 och under 2011 var Norwegian det första flygbolaget i världen som lanserade wifi på flygningar i Europa. Nu har bolagen tecknat ett nytt avtal som kommer att gälla i sju år.

Det här innebär att kunderna kan vara uppkopplade med en hastighet som är uppemot 20 gånger snabbare än vad som tidigare varit möjligt. Dessutom ökar bandbredden vilket innebär att tio gånger så många resenärer kan använda internet samtidigt utan att kvaliteten ska påverkas. 

– I takt med att den nya tekniken rullas ut kommer användarupplevelsen förbättras betydligt. Vi arbetar ständigt med att utveckla och anpassa servicen ombord för att leva upp till kundernas önskemål och förväntningar. Ett stabilt och snabbt internet är viktigt för många av våra kunder så det här är något vi prioriterar, säger Christoffer Sundby, koncerndirektör för marknad och kundservice på Norwegian i en kommentar.

Tekniken från Anuvu ska installeras på hela flygplansflottan och det sker succesivt under de kommande åren. Utöver att snabbare surf och mer stabil uppkoppling ska ge resenärerna en bättre reseupplevelse kommer den nya wifi-lösningen också ge kabinbesättningen bättre möjligheter till dialog med kollegor och kontaktpunkter på flygplatserna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.