Nya m2m-konsulter siktar utomlands

B3IT och Magnus Melander har startat ett nytt konsultbolag inom m2m. Med det vill man jobba brett – och utomlands.

Nya m2m-konsulter siktar utomlands

Sverige och världen har fått ett nytt namn inom maskin-till-maskin-kommunikation, m2m. Det nya bolaget heter B3 Connect Compute, B3CC, och ska jobba med konsultverksamhet på området. Bakom den nya satsningen står konsultbolaget B3IT med dryga hundratalet anställda i bland annat Stockholm och Sundsvall, och Magnus Melander, med bakgrund hos bland andra Apple och IBM.

Melander tror att kombinationen av lång erfarenhet och ett stort antal existerande kundkontakter ska ge förutsättningar att lyckas. Enligt honom vill man egentligen inte snäva in sig mot någon specifik bransch utan jobba ganska brett.

– Som konsult får man jobba med det som dyker upp. Men just nu är det mest företag från transport- och säkerhetsbranschen. Även industriautomation tror jag kan ha potential att bli stort. Vi vill få företag att se nyttan med m2m oavsett vilken bransch de verkar inom.

Utlandet ett mål

M2m handlar i korthet om internetuppkopplade apparater och maskiner. Det har växt stadigt de senaste åren och spås i framtiden omfatta tiotals miljarder uppkopplade enheter. Melander har enligt egen utsago ett par decennier i branschen och har tidigare jobbat i bland annat Italien. I förlängningen vill han också ha utländska kunder.

– M2m har funnits ett tag men de som jobbat med det har ofta varit ganska lokala. Jag tror vi kan lära mycket av hur man jobbar i andra länder. Vi är bra på att jobba med system i Sverige så jag tror m2m kan bli vår styrka i framtiden.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.