Verizon avvecklar Bluejeans – konkurreras ut av Zoom

Videomöten Verizon köpte videokonferensappen BlueJeans för 400 miljoner dollar. Nu, tre år senare, kastar den amerikanska telekomoperatören in handduken.

Verizon avvecklar Bluejeans – konkurreras ut av Zoom

I april 2020, under det tidiga skedet av coronapandemin, förvärvades Bluejeans av Verizon. Men i takt med att pandemin ebbar ut och anställda återvänder till sina kontor har allt fler användare sagt hej då till videokonferensappen. Rivaler som Zoom, Teams och Google Meet har däremot vuxit sig starkare.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ett officiellt uttalande kring nedstängningen har ännu inte gjorts, men enligt nyhetssajten 9to5 Google lider videokonferensappens tid mot sitt slut. I artikeln återpublicerar tidningen ett e-postmeddelande från Bluejeans som ska ha skickats ut till användarna av appen:

”Vi har fattat det svåra beslutet att det är dags att släcka ned våra Bluejeans-produkter. […] Bluejeans är en prisbelönt produkt som knyter samman kunder över hela världen, men vi har tagit det här beslutet på grund av den förändrade marknaden”, skriver de.

Meddelandet riktar in sig mot användare av den kostnadsfria versionen Bluejeans Basic. Vad som kommer att hända med betalversionerna Bluejeans Pro och Bluejeans Enterprise står fortfarande oklart.

Senare i månaden väntas videokonferensappen stänga ned

I e-postmeddelandet framkommer det även följande:

”Bluejeans Basic och kostnadsfria proverbjudanden kommer att upphöra från och med den 31 augusti 2023 och din tillgång till tjänsterna kommer att tas bort.”

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.