nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Equinix presenterar nya virtuella tjänster

En utveckling av sin plattform och introduktionen av en rad produktinnovationer.
Equinix har nu presenterat tjänster för att virtualisera nätverksfunktioner.

  • Artikel annons 1

En slags digital sammankopplingspunkt. Det är vad Plattform Equinox med de nya virtuella nätverkstjänsterna ska bli. Virtualiseringen innebär att digitala funktioner från olika leverantörer kan kopplas samman.
De nya tjänsterna i Network Edge ska påskynda digitaliseringen i globala företag och erbjuder stora organisationer ett nytt sätt att driftsätta nätverkstjänster globalt. Och detta utan att behöva specifika maskinvarubrav eller fysiska datacenter. Enligt företaget innebär det här ett kostnadseffektivt sätt att skala it- och nätverkstjänster globalt.
– Genom att kontinuerligt utveckla den globala Equinix-plattformen för samtrafik, introducerar vi innovationer som hjälper företagen att omvandla sin globala verksamhet i den digitala framkanten, säger Maria Sundvall, vd för Equinix Sverige

Lösningen är leveranörsneutral och som kan kan man välja, konfigurera och koppla samman nätverks och säkerhetsenheter från exempelvis Cisco, Juniper och Palo Alto Networks.
Självklart har man även bakat in möjligheten att integrera Equinix global samtrafiktjänst med SDN-teknik. En teknik som gör att kunder kan driftsätta och koppla samman virtuella enheter med moln- och nätverksleverantörer på andra marknader.
– Med Network Edge erbjuder vi både en extraordinär svit av virtuella nätverkstjänster och ett övertygande mervärde som hjälper företagen att skala globalt genom driftsättning av digitalklara infrastrukturer i Edge, bara på några minuter. Via sömlös integrering av Network Edge med vår ECX Fabric-tjänst får kunderna också tillgång till världens största ekosystem för virtuell samtrafik, och kan därmed frigöra ett enormt affärsvärde via vår plattform, säger Maria Sundvall

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Okategoriserade

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.

  • Annons 4