Kim Hagberg: ”Snabb uppkoppling viktigare än någonsin”

Branschen Artificiell intelligens och ett större fokus på hållbarhet är två trender som kommer att ha stor fokus under Telekom-året. Det slår Kim Hagberg, verksamhetschef på Tele2, fast i sin trendspaning för 2024.

Kim Hagberg: ”Snabb uppkoppling viktigare än någonsin”

Kim Hagberg har varit verksamhetschef på Tele2 i lite drygt sex år och är ett givet namn i Telekom Idags serie där vi bett ett antal branschprofiler att trendspana om Telekomåret 2024.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Hur är läget i Telekom-Sverige just nu? 

– Bra skulle jag säga trots att omvärlden runt omkring oss just nu är orolig och osäker. Kanske som en del av detta så är säker, stabil och snabb uppkoppling viktigare än någonsin och något som våra kunder prioriterar och är villiga att betala för.

 Vad var det viktigaste som hände i Telekom-Sverige 2023? 

– Att vi fortsätter rulla ut 5g och nu når över 50 procent av befolkningen med 5g+ som ger hastigheter på över 500 Mbit/sekund. Som en del av pusslet för att färdigställa utrullningen av 5g så var ju såklart spektrumauktionen en viktig del, säger Kim Hagberg och fortsätter:

– Den aviserade regleringen av fiberanslutningar till villamarknaden välkomnades, också så att vi äntligen kan få rättvisa villkor för villafiber-kunderna, så att vi i framtiden kan nå ut med vårt erbjudande till en större grupp av villakunderna.

Vad trodde du skulle hända mer av i Telekom-Sverige 2023?

– Hade du frågat mig för några år sedan så hade jag nog trott att vi skulle ha varit klara med 5g-utrullningen. Både regulatoriska och andra faktorer har gjort att Sverige för första gången inte låg i framkant när en ny generations mobilteknologi introducerades. 

 Vilken utveckling får vi se under 2024?

– Jag tror att de flesta operatörer överväger användning av ai och identifierar på vilka områden man vill applicera ai och automation tillika digitalisering. Jag tror också att hållbarhet kommer fortsätta att vara en viktig parameter för oss operatörer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.