Stefan Trampus: Vårt 5g blir en intressant kompetens

Nytt jobb På måndag kliver Stefan Trampus in som chef för företagssidan på Tele2. Så vad kommer han ha för fokus och hur vill han utveckla företagets erbjudande?

Stefan Trampus: Vårt 5g blir en intressant kompetens

Tele2 har genomgått en enorm förändring det senaste året. Omorganisationen efter fusionen med Comhem är genomförd – och nu ska man se till att på allvar ta tillvara på de möjligheter som det innebär.

Den som ska leda företagsaffären är Stefan Trampus, en veteran med över 20 år i telekombranschen. I dagsläget är han ”director Network operator” samt  vd för Tele2-dotterbolaget Itux, men på cv:t har han även titlar som säljchef och ansvarig för företagsförsäljning på Comhem samt ansvarig för bredband på Telia.

Telekom idag hörde av sig och frågade vad den tillträdande företagschefen har på agendan när han nu börjar sitt nya jobb den 18 januari.

Vad blir det första du kommer fokusera på?

– Mitt första fokus är att börja lära känna organisationen. Få deras input till möjligheter och sätta mig in i utmaningarna, men även de planer som finns på plats.

Hur vill du utveckla B2B-sidan?

– Jag har ett ordspråk som är ”ingen åsikt utan insikt” och jag tillträder ju först på måndag, så det är lite för tidigt att säga utan jag får helt enkelt återkomma till det.

Vad kan du personligen tillföra, vilken är din starkaste sida som du nu kan få använda?

– Jag drivs och får energi av dialogen med kunder och kollegor i syfte att utveckla affärstrategin samt våra erbjudanden till kunderna. Vidare så är jag en utpräglad teamspelare och jag är övertygad om att vi genom att kombinera ännu mer av våra olika kompetenser och erfarenhet från hela Tele2
 så kommer det bidra till en positiv utveckling för B2B-affären.

Hur ska du balansera att sitta på dubbla stolar, både vd Itux samt B2B-chef Tele2

– Itux är stabil och väl fungerade verksamhet och med många kollegor som jag är säker på kommer kliva fram för att stötta mig den närmaste tiden.

Vad hoppas du åstadkomma under 2021? Hur vill du att b2b-affären ska ha utvecklats när du gör årsbokslut?

– Våra olika lösningar bidrar ju på olika sätt i våra kunders verksamheter och jag hoppas att när året har gått kan konstatera att vi har varit en bra partner till både våra nuvarande kunder och även ett antal nya kunder. En intressant kompetens i detta kommer såklart vår fortsatta utrullning av 5g att vara.
Sedan kommer vi ha som fortsatt fokus att bli lönsammare och att stabilisera vår intäktsutveckling.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.