Wifi 6-standarden uppdateras – här är nyheterna i Release 2

nätverk Högre prestanda och mer effektiv energiförbrukning enligt Wi-Fi Alliance.

Wifi 6-standarden uppdateras – här är nyheterna i Release 2

Organisationen bakom wifi-standarden, Wi-Fi Alliance, har släppt en uppdaterad version av wifi 6. Den så kallade Release 2 har bland annat funktioner för mer effektiv energiförbrukning och högre prestanda i lokala trådlösa nätverk med många anslutna klienter.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

En viktig nyhet på säkerhetssidan är att wifi 6 Release 2 stöder wpa3, den tredje generationen av säkerhetsstandarden wifi protected access som krypterar information som överförs i det trådlösa nätverket.

Snabbast växande wifi-standarden någonsin

Enligt Fierce Wireless har wifi 6-standarden snabbt ökat i popularitet sedan den introducerades i slutet av 2019. Wi-Fi Alliance förutspår att två miljarder enheter som stöder wifi 6 kommer att tas i bruk under 2022. Det innebär att det är den snabbast växande nya wifi-standarden någonsin.

De första produkterna med stöd för wifi 6 Release 2 väntas nå marknaden under det första halvåret. Förbättringarna i Release 2 gäller också för wifi 6E-standarden, som även kan använda 6 GHz-banden för trådlös överföring av data.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.