Norrlandsföretag utlovar “cybersäker” internetleverans

Säkerhet Gassecry och Cyberty går samman för att kunna erbjuda en lösning för säker internetuppkoppling.

Norrlandsföretag utlovar “cybersäker” internetleverans

De båda norrbottniska bolagen Gassecry och Cyberty har inlett ett samarbete för att erbjuda en lösning för säker konnektivitet och nätverksinfrastruktur – något man hävdar är Sveriges första cybersäkra internetleverans.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Lösningen bygger på det automatiserade cybersäkerhetsskydd som Cyberty tagit fram och den internetinfrastruktur som Gassecry har byggt upp i norra Sverige. Cybertys säkerhetslösning kan erbjuda skydd mot bland annat obehörig åtkomst, cyberattacker och utpressningsförsök.

Byggde eget nätverk i Norrland

Gassecry grundades 2017 för att bygga datacenter i Norrland, men fokuserar i dag på en kylteknik som bygger på återvinning av den värmeenergi som alstras i ett datacenter. Det var i samband med byggnationen av datacenter som man såg ett behov av en nätverksleverantör som kunde leverera anslutningsmöjligheter i norra Sverige, varpå man byggde egna nätverket Geoscaler Backbone.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.